A hétről-hétre emelkedő bolti árak nem kímélik az állatoknak bevásárló civil szervezeteket, tehát például a MancsRanch-et sem. Júniusban egy pécsi élelmiszerbolt, a Wolt Market Pécs kétszer is megajándékozott minket, aminek nagyon örültünk. Hálásan köszönjük összes gyermekünk nevében azt a sok-sok husit, zöldséget gyümölcsöt és pékárut, amit nekik küldtek!

Ördög Nóra az adó 1% felajánlás fontosságáról beszélt. Nóri minden mondata épp olyan releváns most, mint tavaly májusban. A rövidke videót ide kattintva nézhetitek meg.

"Most van itt az idő. Most van itt a lehetőség, hogy tudatosan rendelkezzünk az adónk civil 1%-áról!"

"Május 20-ig érdemes körbenézni, megismerni a környezetünkben működő alapítványoknak a munkáját és rendelkezni az 1%-ról."

SZJA 1% - Ördög Nóra

Most Ön is segíthet! Ördög Nóra: „Igenis van lehetőség! Most itt a lehetőség, hogy viszonozzuk a civilek munkáját!” Kérjük, támogassa a Baranya megyei Civil Közösségek értékteremtő munkáját adója 1%-ának felajánlásával! Szervezetek bemutatkozása, rendelkezés módja: www.ckszkbaranya.hu/1szazalek

Határidő: május 20.

Közzétette: Civil Közösségi Szolgáltató Központ - Baranya megye

Szervezetek bemutatkozása, rendelkezés módja: www.ckszkbaranya.hu/1szazalek

A Nemzeti Álladvédelmi Program keretében az Agrárminisztérium jóvoltából országszerte 216 szervezet részesült adományban. Örömteli és megtisztelő, hogy a MancsRanch lakói is részesei lehetnek ennek a megmozdulásnak: Alapítványunk 500 kg táp adományban részesült!

Az érintett szervezetek száma azóta tovább nőtt, ugyanis több egyesület, civil szervezet is úgy döntött, hogy a beérkezett óriási adományok egy részét tovább adják. Így döntöttünk mi is. A Hachiko Állatvédő Egyesület menhelye és közöttünk régóta oda-vissza működik a segítségnyújtás, így most 200 kg táppal támogattuk működésüket. Fantasztikus érzés kapni és adni is!

December 23-ig tartó adománygyűjtésünkre az adjukossze.hu felületén már 88 felajánlás érkezett, emellett néhányan alapítványunk számlaszámlájára utalva segítettek! Köszönjük szépen!

Nagy öröm látni, hogy mennyien álltak, illetve állnak mellénk még most is, néhány nappal gyűjtésünk vége előtt.  December minden évben az Adományozás hónapja és ezt egy példaértékű összefogás keretében a MancsRanch követői is bizonyítják.

Az eredeti 500 000 Ft-os célösszegnek bejegyzésünk frissítése idején már 129%-a teljesült. Jelenleg 646 000 Ft-ot mutat a számláló és csak hálálkodni tudunk, hiszen az összeadott támogatás hatalmas segítséget jelent számunkra! Ha gondoljátok, december 23-ig még segíthettek. A legkisebb felajánlás is ajándék!

November végén indult közösségi adománygyűjtésünk az adjukossze.hu oldalán. Támogatóink már több mint 50 felajánlással segítették alapítványunkat, ami azt jelenti, hogy egyre közelebb vagyunk a célösszeg eléréséhez. 

Köszönjük, hogy ilyen sokan támogatjátok lakóinkat! Az elmúlt hónapok váratlan, extra költségei, orvosi kiadásai miatt és a szinte állandóan emelkedő bolti árak mellett egyre nehezebb a mi dolgunk is, így különösen hálásak vagyunk minden felajánlásért. Támogatóink már 98%-át összeadták a vágyott 500 000 Ft-os célösszegnek.

Ez az összeg óriási segítségToruk kutyusunk esete óta jócskán megcsappant tartalékaink pótlásában. Adománygyűjtésünk indításának okairól itt írtunk bővebben

Nemrég hívást kaptunk, hogy a Mecsekben egy elhagyatott telken két csontsovány, éhező emu árválkodik. A Pécsi Állatkerttel egyeztetve és összefogva elmentünk értük és a kölcsönbe kapott szállítóval sikeresen elhoztuk őket.

A két madárra borzalmas állapotban találtunk rá. Szegény állatok csupán azért voltak még életben, mert a szomszéd hölgy dobott be nekik eleséget. Rajta kívül senki sem nézett rájuk.

Már átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon és szakszerű ellátásban részesültek. Az állatorvos azt mondta, nagy csoda lesz, ha túlélik. Mi reménykedünk és mindent megteszünk érte, hogy a csoda valóra váljon! A fotók is már azután készültek, hogy elég erejük lett megmozdulni és körbejárni.