Második SZJA 1% adománygyűjtési évünkben ismét több százan döntöttetek úgy, hogy állatainkat és munkásságunkat segítitek! Tavaly is nagy volt az öröm, idén az állunk is leesett! Nagyon szépen köszönjük! Állati hálásak vagyunk nektek!

NAV weboldaláról bárki által letölthető dokumentumok tartalmazzák a kedvezményezett szervezetek alapadatai mellett a részükre érvényesen nyilatkozók számát és természetesen a beérkezett felajánlások aktuális végösszegeit is.

MancsRanch Az Állati Suli Alapítvány

A MancsRanch alapítványát 2021-ben egészen pontosan 615-en támogattátok (a jelenlegi feldolgozottság szerint). A felajánlásokból befolyó összeg, melyet várhatóan valamikor hónap végén vagy október elején fog utalni alapítványunk részére a NAV: 3 436 328 Ft!

A MancsRanch történetében először jelképes örökbefogadási kampányt indítottunk, melyben kiemelt partnerünk, segítőnk és egyben első céges örökbefogadónk is a szintén pécsi Y-Shift, digitális ügynökség lett! Büszkék és hálásak vagyunk, hogy egy ilyen remek kezdeményezés részesei lehetünk.

Fontos tudni: Az örökbefogadás jelképes. Egy állatnak több nevelőszülője is lehet. A nevelőszülőknek semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állatokkal szemben, ugyanakkor többletjogokkal sem rendelkeznek az egyéb állatkerti látogatókhoz képest. Természetesen a támogatásokért cserébe a lentebb olvasható módon több ajándékkal is szolgálni tudunk!

Szintén fontos részlet, hogy a nevelőszülők által befizetett támogatásokat nem kizárólag a jelképesen örökbefogadott állatokra fordítjuk, hiszen nem kivételezhetünk egyikükkel sem. A kapott összegeket a rancs összes lakójának élelmezési, állatorvosi és egyéb kötelező kiadásaira, valamint állataink életkörülményeinek javítására tesszük félre. Az örökbefogadott állatok az állatkertben maradnak és tulajdonjoguk továbbra is a MancsRanch kezében marad.

Mik a teendők? Hogyan zajlik az örökbefogadás? Összeírtuk a legfontosabb technikai részleteket, tudnivalókat!

Pécsi alapítványunk idén is jogosult SZJA 1% felajánlások fogadására. A MancsRanch Az Állati Suli Alapítvány adószáma 18901229-1-02!

Bővebben itt tájékozódhatsz: allatisuli.hu/egyszazalek!

Fontos tudni: az adó 1 százalék felajánlás az egyetlen olyan adományozási mód, aminél a támogatót semmiféle költség nem terheli, mivel lényegében a befizetett adója egy apró, ám értékes részének felhasználásáról nyilatkozik.

Embert próbáló időket élünk. Mára bebizonyosodott, hogy joggal féltünk a várva várt tavaszi "Nyitás" elmaradásától, hiszen továbbra is a koronavírus járvány okozta teljes bizonytalanságban élünk. Kijelenthetjük, hogy munkánkat egyszerűen nem tudnánk végezni támogatóink, segítőink nélkül. 

Ezért olyan fontos mindaz, ami történt. Épp ezért vagyunk rendkívül hálásak azoknak, akik felkarolták szervezetünket a bajban!

PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁS!

Adománygyűjtésünk során az adjukossze.hu oldalon 1 236 500 Ft adományt ajánlottak fel támogatóink alapítványunk számára, amit nem győzünk elégszer megköszönni! A 247%-os támogatás több mint 190 segítőnk egész pontosan 200 adományából adódott össze. Adjuk Össze kampányunk mellett számlaszámunkra is érkeztek azonnali támogatások. Belülről nézve egészen hihetetlen élmény volt megélni ezt az összefogást. Köszönjük szépen mindenkinek!

Tavaly november óta bevételek nélkül várja a megváltást számos állatkert, akvárium, vadaspark és egyéb, állatokkal foglalkozó intézmény. A koronavírus járvány következtében hozott korlátozások miatt a létesítmények kénytelenek voltak bezárni, ami a legtöbb helyen már rövidtávon is komoly gondot okozott. Ez történt velünk is.

Hogyan állunk most?

Az intézmények fenntartása, az állatok ellátása, élelmezése, számos állatbarát munkahelye került veszélybe a fennálló helyzetben. A legnagyobb bajban most az állami vagy önkormányzati támogatással egyáltalán nem érintett magánkézben lévő szervezetek vannak, akiknek bevételeik legnagyobb részét jegyáraik jelentik vagyis jelentenék.

Megoldásként az agrárminisztérium február végén bejelentette, hogy támogatásban részesülhetnek majd a magánállatkertek, vadasparkok is, ami egyrészt fantasztikus hír, másrészt viszont jelen állás szerint azok, akik nem tartoznak az említett kategóriákba vagy már nem bírják sokáig egyelőre nem nyugodhatnak meg.

"Remélem sok segítséget kaptok majd és a drága kis állatkák is! Nagy szeretettel segítek!" - írta egyik kedves támogatónk. 

Gyűjtésünk kezdete óta már közel 160-an döntöttetek úgy, hogy segítitek alapítványunkat a bajban és több tucat kedves, aranyos támogatói üzenetet kaptunk felajánlásaitok mellé.

Továbbra is közösségünk segítségét kérjük, hogy állatainkkal átvészelhessük a következő 2 hónapot!

  • Adománygyűjtésünk célja az 1 200 000  Ft átlépése! A célösszeg két teljes hónap megnyugvást és biztonságot adna számunkra! Segítsetek, hogy egy szép napon újra kinyithassunk!

A lenti képen olvasható üzenetet február 20.-án kaptuk. Az összes nyilvános támogatói üzenetünket megnézhetitek az adjukossze.hu oldalán.